Verwarming

De verwarming van het water is onmisbaar indien men maximaal wil genieten van de zomerdagen. Zelfs indien uw zwembad volledig geïsoleerd is en het bad uitgerust is met een afdekking moet u rekening houden met een warmteverlies van minimaal 20%.

U kunt het water op verschillende manieren verwarmen. Het meest toegepast is een c.v. ketel in combinatie met een warmtewisselaar. Ook is het mogelijk om het water te verwarmen met zonne-energie (zonnepanelen of lamellenafdekking met zonnecollector)

C.v. ketel in combinatie met een warmtewisselaar

De verwarming bestaat uit een c.v. ketel staand of wandmodel met rookgasafvoer, appendages en de nodige aan- en afvoerleidingen, een expansievat, ontlastventiel en een vul- en aftapkraan. De genoemde componenten worden aangesloten op een roestvrijstalen warmtewisselaar, die tussen de persleiding van de filterinstallatie wordt gemonteerd.

De temperatuur en filtertijden worden geregeld door een besturingskast. Met deze besturing is het mogelijk om met ingeschakelde verwarming, de filterpomp aan en uit te laten schakelen zonder dat er schade ontstaat aan de filterinstallatie. Tevens kan door middel van de besturingskast de filterinstallatie blijven circuleren zonder het zwembad te verwarmen.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking neem dan gerust contact met ons op .

*
*
*

* verplicht veld

Adres

Vestigingsadres:
Benno Ochse
B. Ochse Poolservice
Rijksweg 87
1411 GE, Naarden Noord-Holland The Netherlands
06 25 26 20 84
035 65 69 686